sobota, 25 czerwca 2011

КОПІЯ ЧУДОТВОРНОЇ ІКОНИ „МИЛОСЕРДЯ ДВЕРІ” В ОЛЬШТИНІ


У днях від 11 до 18 червня в Ольштинській парафії Покрови Пресвятої Богородиці відбулись урочистості присвячені навіданню копії Чудотворної ікони Ярославської Богородиці „Милосердя Двері”.

Ці дні стали особливим часом у житті Парафії. При активній участі парафіян, зокрема п. Івана Смута, було організовано торжественне привітання копії Ікони, а також прощання і перевезення її до Пєнєнжна. Урочистість збагатили своїм виступом юні парафіяни; Павло Ференц виконав перед іконою Богородиці скрипковий твір. Отець д-р Миколай Костецький представив короткий нарис історії Ярославської ікони. Щоденно відправлялись Богослуження у різних наміреннях; присутні мали також можливість приступити до Тайни Святого Єлеопомазання. Парафіяни тривали в молитовній задумі перед Іконою Божої Матері, беручи участь у Богослуженнях, а також складали Богородиці індивідуальні молитви, написані спеціально на цю урочистість.


Таємниця Божої Присутності, виражена в Іконі, торкнулась найглибших куточків чуттєвої української душі. Чи ж не тому під час прощання копії Чудотворної Ікони на очах багатьох присутніх бриніла сльоза...
Складаємо Тобі, Пречиста Мати, подяку за всі Твої Дари і молимось до Тебе словами молитви, написаної п. Іваном Деревецьким: „Боже Духу Святий, прошу Тебе, надихай наш народ до більшої побожності, молитви, постів та інший діянь на благо осягнення в майбутньому Царства Небесного та захисти віру і усі права нашого народу (...) нехай нам усім, членам нашої парафії, буде вільно попросити про Благословення Твоє і Пресвятої Тройці для нас усіх (...) цією молитвою віддаємо Тобі, Божа Мати, поклін за Покров і всі ласки, які ми, Українці, одержали від Тебе та від Твого Сина Ісуса Христа, і Бога Отця, і Святого Духа. Амінь”.

ФОТО
Леся Костецька
cerkiew.net